miercuri, 30 martie 2011

De la tara

Si cum nu am chef sa ma duc la culcare am mai rascolit prin fisierele de la iphone si am gasit un "biff provencale" cu un sos nemaipomenit de ciuperci.

Pentru 4 portii veti nevoie de:
4 rosii frumos mirositoare
sare si piper negru
12 bucati sparangel
1 pachet de bacon á 150 g
4 bucati fileuri de vitel/vita
30 g ruccola

Pentru sosul de ciuperci:
1 litru de ciuperci proapete
1 lingura unt
sare si piper alb
ceapa esalota 3 bucati
2 dl smantana pentru gatit
1 lingura fond de vita

Intai facem sosul. Taiem ciupercile in bucatele mici si le prajim in unt 5 minute. Degustam apoi cu sare si piper apoi curatam ceapa o taiem fin si o aruncam in tigaie langa ciuperci. Punem si smantana si fondul si lasam traba asta la foc mic vreo 10 minute. Mai punem si un pic de apa daca iese prea gros daca nu... dam sosul la o parte si lasam la racit.

Cuptorul se incalzeste apoi la 200 grade si scoatem o tava mare si plata pe care o tapetam cu hartie cerata. Rosiile le taiem in jumatate, le asezam pe tava si presaram sare si piper. Luam cate 3 fire de sparangel si le infasuram in bacon si le alaturam rosiilor pe tava. Lasam traba asta la cuptor vreo 20 de minute timp in care incalzim o tigaie la maxim si prajim carnea in unt medium/rare/well done dupa pretentii si condmentam simplu cu sare si piper.

Servim carnea cu sosul de ciuperci alaturi de sparngel si rosii si daca vrem sa ne falim un pic ii facem si un mot de ruccola asa ca la restaurante cu pretentii. Eu i-am mai trantit si niste cherry-tomatoes ca na...

Enjoy!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...