Lucrul cel mai super cand mananci putini carbohidrati este ca nu ti-e niciodata pofta de dulce si esti mai mereu satul. De asta nu putem manca aproape niciodata in exces si nu exista pofta de "snaksuri" intre mese. La pranz am fost pe picior plimbaret cu munca in alt oras si am mancat un beef cu mult sos si salata. I-am zis doamnei sa sara peste cartofii la cuptor si sa-mi puna mai mult sos. Nu e chiar asa de greu sa gasesti ceva lchf cand manaci "afara". De obicei se serveste carne cu ceva (in caz de nu esti vegetarian), sari peste amageala de orez, cartofi, bulgur... etc si pui mai multa salata sau intrebi pur si simplu daca poti inlocui cu niste legume gratinate.
Anyway, am fost satula pana la gat de la beef-ul ala si m-am hotarat sa fac ceva mai light pentru cina. Si cum imi era pofta de peste am luat cate un fileu de somon si unul de biban, o cepa rosie si una verde, doi ardei de culori diferite, o jumate de lamaie. Pentru garnitura: doua salatele andiva (niste salati mici olandeze), cascaval de prin frigider, eu am avut niste felii care trebuiau consumate. 200 dl apa, cealalta jumatate de lamaie.
Drept sos am folosit niste aioli cu chilli si lamaie cumparat gata (ca imi era un pic cam lene sa fac unul from scratch). Dar pot scrie reteata daca va mananca curiozitatea. Se poate folosi si tzatzichi: 2 dl iaur, un catel de usturoi persat si un castavete sanatos dat prin razatoare. Toate se amesteca, se pune un praf de sare si gata.
Inapoi la oile noastre: Am taiat pestele in cubulete cum m-a dus capul si legumele in bucati mai mari. Am infipt toate alea pe doua frigarui de lemn si le-am bagat la cuptor.
In timpul in care bunataturile acvatice se parjoleau in iniste si pace am curatat andivele si le-am taiat in jumatate si le-am pus intr-o forma mice de cuptor. Apoi am fiert apa cu un praf de sare, am turnat-o peste salatele si am stors si lamaia dupa care am presarat cascavalul (cam 100 grame). Le-am pus la cuptor in compania pestelui vreo 10 minute si apoi am scos si pestele si garnitura. Nu ia prea mult sa se faca deoarece le-am "parjolit" la foc mare.
Acum fug sa fac niste Oopsies pentru micul dejun rapid de mine.
Si poza... normal.. voilá!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu