duminică, 29 ianuarie 2012

The meaning of life: food, scrabble and good friends

Seara a fost foarte reusita si s-a terminat pe la 2 dimineata. Am mancat, am facut o burta mare de ras si am tras si un joc de scrabble. Pozele cu desertul mult promis lipsesc cu desavarsire, a iesit un vis si s-a mancat cat ai zice "branza". Oricum, ca sa nu va las cu ochii in soare o sa postez reteta:



Cheesecake de zmeura:

3 foite de gelatina
3 dl smantana de frisca
2-3 linguri de indulcitor natural (sau dupa gust) NU ZAHAR
225 g zmeura congelata
200 g branza philadelphia

Blatul
3 dl faina de miogdale (sau migdale date la mixer pana cand se face faina)
25 g unt topit
1 lingura de indulcitor natural

Fa asa:

Blatul: Da drumul la cuptor la 175 grade

Amesteca faina de migdale, untul topit si indulcitorul pana se transforma in aluat. Intinde pe fundul unei forme cu margine detasabila.

Pune la cuptor cam 10-15 min.

Lasa sa se raceasca.

Umplutura: Pune foitele de gelatina in apa rece cam 5 minute.

Intr-o craticioara separata fierbe smantana de frisca si cu indulcitorul (da intr-un clocot) apoi pune foile de gelatina scoase din apa rece pana se dizolva si da la o parte de pe ochi.

Da-i cu mixerul in zmeura dezghetata. Daca nu vrei samburi si ai chef treci toata treaba asta pritr-o sita.

Amesteca zmeura bine cu branza philadelphia si apoi toarna smantana racita. Amesteca pana se face o crema omogena si toarna in forma cu fund detasabil. Baga la frigider cel putin 4 ore apoi scoate marginea formei si decoreaza cu zmeura proaspata, frisca batuta cu indulcitor (nu prostii la tub) si apoi savureaza dupa o masa sanatoasa.

Maine plec in deplasare si ma intorc joi, toate ca toate numai mancarea sa fie pe placul meu :)

Dragoste si voie buna!


3 comentarii:

  1. aici trebuie sa-ti spun ca mi-e frica sa ma apuc de treaba..niciodata nu mi-a iesit treaba cu gelatina si nu inteleg de ce.eu cheese cake am facut cu ou si branza philadelphia amestecata cu mascarpone si bagat un pic la cuptor..a fost buna rau oricum dar asta a ta e originala si mai ales e low carb..nu iese treaba cu gelatina!!!!

    Vali

    RăspundețiȘtergere
  2. Fata draga, reteta este delicioasa, imi ploua in gura zau. Trebuie sa o incerc si eu. Intrebare: ce inseamna 3 dl de smantana? cam cat in grame sa pricep si eu. Nu am fost niciodata buna a transformari. In rest, sa auzim de bine, traiasca blogu ca o sa aiba si barbatemiu de mancare de acum inainte. Am multe chestii de incercat, sa vedem ce-o iesi.

    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  3. hello fetilor :) Vali, si mie mi-a fost teama de gelatina dar mi-a trecut... urmeaza reteta si o sa-ti iasa! Ralule, 3 dl = circa 300 grame :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...