duminică, 12 februarie 2012

Lazy sunday

Hello peeps, daca va plac clatitele o sa va placa si aceasta reteta. Fara faina de grau of course si perfecta intr-o dimineata cu grade minus dar cu drag si spor in fata unei saptamani noi-noute. Duminica dimineata se servesc clatite, punct. Si nu numai, batem niste frisca, dezghetam niste fructe de padure, punem si o lingura de marmelada de mere si ne destrabalam ca sa uitam de nefericirea zilei de luni saracii de noi.

Innapoi la clatitele fara faina de grau:

2 oua
2 dl smantana
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura faina de physillum
100 grame faina de migdale
(daca le vreti mai grasute-americane puneti si o lingurita de poraf de copt)
unt pentru prajit

Amestecati toate cele de mai sus si lasati vreo 5 minute sa se traga. Puneti cate o lingurita de unt in tigaie si dupa ce se incinge un polonic mic de compozitie. Nu le faceti prea mari deoarece nu sunt la fel de usor de intors cum sunt clatitele normale. La foc redus prajiti pe o parte pana incep sa se dezlipeasca de tigaie apoi le intoarceti pe partea cealalta cu ce gasiti prin bucatarie adecvat pentru intoarcerea clatitelor. Plat sa fie si de plastic/silicon sa nu zgariati tigaia. Serviti cum va povesteam mai sus: cu fructe de padure dezghetate, o lingurita de marmelada (nu exagerati) frisca batuta si pudrat cu un prafulet de zahar vanilat.


4 comentarii:

  1. Vai cum poate sa arate....vai de kg mele de acum inainte!!!!

    pup
    Ralu

    RăspundețiȘtergere
  2. stai linistita ca nu te ingrasi de la trburile astea ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. ahh,asta tre sa fac azi... Nu am folosit niciodata Psyllium, habar nu am daca se gaseste pe la noi... dar faina aia de migdale nu ingrasa? Puup

    RăspundețiȘtergere
  4. Adina, tot ce este natural nu ingrasa in cazul in care nu combini cu carbohidrati rapizi. Doar ca iti trebuie mult mai putin ca sa te saturi si e mult mai sanatos pentru organismul tau. Pe deasupra mai e si bun :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...