Chiar cand credeam ca sunt gata cu blogaritul pe ziua de astazi am incins niste piftele cu inspiratie mediteraneana (ca tot sunt grecii la moda acuma). Au iesit foarte bune si m-am decis sa le postez incercand sa-mi amintesc cum le-am facut si ce am pus prin ele. Va promit ca nu o sa fiti dezamagiti!
Compozitia de piftele:
400 g carne tocata amestecata (vita+porc)
1 morcov mare ras maruntel
o ceapa mijlocie taiata foarte marunt
ca. 150 grame branza feta
1 ou
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita praf de coriandru
1/2 lingurita praf de cumin
1/2 lingurita praf de scortisoara
10-15 linguri ulei de masline pentru prajit
Amestecati bine toate ingredientele inafara de branza feta. Luati din compozitie cam un pumnulet mijlociu, infasurati la mijloc cate o bucata de braza sfaramata si apoi le presati cu palma pana prind o forma rotunda si plata si le prajiti in uleiul de masline sub capac cam 7-8 minute la foc mijlociu pe fiecare parte intorcandu-le din cand in cand.
Eu le-am mancat cu niste ciuperci si bostanei prajiti in unt si pe un pat de ruccola. Chiar bun si nu alta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu