marți, 3 mai 2011

Meniu pentru prima saptamana LCHF

Absenta de pe blog se datoreaza faptului ca m-am mutat intr-un apartament mai mare si mai aratos cu o bucatarie enorma in care o sa gatesc multe retete cu care o sa ma laud pe aici. Oricum am primit o solicitare de la o buna prietena care m-a rugat sa alcatuiesc un meniu LCHF pentru o saptamana.

Daca va bate capul sa va apucati sa mancati in stilul asta si nu stiti cum sa incepeti o sa va dau eu niste idei. Sau mai bine spus "mura in gura" ca sa nu va obositi crierasii cu ganduri negre despre meniuri si alte ciudatenii.

In primul rand hotarati-va ce sa mancati la micul dejun in timpul saptamanii. Daca sunteti la fel ca mine, adica gandul de trezit dis de dimineata va creaza orori... si chiar si cinci minute mai devreme decat ora obisnuita este deja prea mult... atunci faceti o chestie simpla si care nu necesita mult timp si care se mananca rapid: un musli lchf. Amestecati 1 dl cocos ras cu1 dl seminte de floarea soarelui (decojite) cativa mieji de nuca sfaramati si 1dl de migdale sau alune nesarate (fistic, alune de padure etc...) sau de ce nu... toate amestecate. Deca vreti sa fie super-healthy mai puteti sa presarati si niste bobite de fructe goji dar nu e musai. Toata astea le puneti intr-un borcan si le amestecati apoi il lasati sa stea asa frumusel pe masa din bucatarie. 2-3 linguri din treaba asta se mananca in fiecare dimineata cu 2-3 dl iaurt natural si daca vreti sa fie un pic mai dulce... cateva fructe de padure (afine, coacaza, mure, zmeura... etc).

Si dupa multa vorbaraie vine si meniul. Am incercat sa aleg retete din blog ca sa fie mai simplu de urmat. Mancati pana va saturati dar nu exagerati! :D

Luni

Mic dejun rapid: Musli cu iaurt si fructe de padure/sau salam pe felii de cascaval/ sau 1 sandwich cu salam, cascaval pe oopsie.

Pranz pregatit cu o seara inaine: Pui cu bacon si salata de bostanel

Cina: Ardei umpluti á la grec - se pastreaza o portie si pt. marti


Marti

Mic dejun: Musli cu iaurt si fructe de padure/sau salam pe felii de cascaval/ sau 1 sandwich cu salam, cascaval pe oopsie.

Pranz: resturile de la cina

Cina: biff provencale - pastreaza o portie pentru miercuri "la pachet"

Miercuri

Mic dejun: Musli cu iaurt si fructe de padure/sau salam pe felii de cascaval/ sau 1 sandwich cu salam, cascaval pe oopsie.

Pranz: Resturile de la cina de marti

Cina: Snitele de porc.

Joi

Mic dejun: la fel ca mai sus

Pranz: Resturile de miercuri

Cina: Salata de ton pe care o puteti manca cu oopsies

Vineri

Mic dejun ca mai sus

Pranz: Salata de ton cu oopsies

Cina: Pentru ca e vineri o sa va dau o reteta de "pizza" pe scurt pe care o sa o postez in totalitate in alta zi (adica cu poza si tot tacamul):

Pt blat: 120 g philadelphia, 4 oua, 1,8 dl smantana pt. frisca, 0,6 dl parmezan ras, 1 lingura de mirodenii favorite pt pizza. Eu pun oregano si un pic de cimbru.

5 dl cascaval ras.

Sosul de rosii pt pizza: puteti cumpara din comert dar uitati-va la cantitatea de carbohidrati sa nu depaseasca 10 g sau complicati treaba si faceti singurei acasa din: o conserva de rosii in suc propriu date la mixer impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, o lingura de otet, 1 lingura de oregano uscat, 1 cubulet knorr, cateva frunze de patrunjel, 1 catel de usturoi, piper negru dupa gust si un praf de sare. Asta e superbun!

Umplutura: puteti pune ce va duce capul si cu cascaval deasupra. Eu pun sunca taiata fasii, ciuperci proaspete, cativa cabanosi afumati, masline, bostanel tauat rondele, ceapa fasii si mult mult cascaval ras pe deasupra sau mozarella sau... daca vreau eu chiar de amandoua ca nu ne zgarcim la capitolul grasimi.

Facem asa: Aprindem cuptorul la 175 grade. Incepem cu blatul si amestecam philadelphia si ouala pana se omogenizeaza Adaogati smantana, mirodeniile si parmezanul... amestecati bine si la sfarsit puneti si cascavalul si mai amestecati cateva secunde pana arata bine.

Tapetati o tava de cuptor cu hartie cerata apoi intindeti compozitia si coaceti la 175 grade timp de 20-25 min pana se face o crusta aurie. Scoateti apoi din cuptor, manjiti cu sosul de pizzacat se poate de bine apoi impodobiti cu toate salamurile si legumele pe care inima le doreste apoi la sfarsit cascaval ras din plin. Bagati la cuptor din nou 5-10 min pana se topeste cascavalul si.... voilá! the infamous pizza is served. Lasati sa se raceasca cateva minute inainte de a o taia si servi pentru a evita eventualele "accidente".

Sambata

Mic dejun: de obicei eu sar peste el si dorm pana mai tarziu dar daca vreti sa schimbati meniul puteti face o omleta cu salata

Pranz: Daca iesti in natura acum ca e cald puteti manca un gratar cu orice fel de carne cu legume la jar si salata sau paste de bostanel cu carne tocata.

Cina: Resturile de la pranz.

Duminica

Mic dejun: Musli cu iaurt si fructe de padure/sau salam pe felii de cascaval/ sau 1 sandwich cu salam, cascaval pe oopsie.

Pranz: Farfurie cu salamuri si branzeturi asortate... ceva de genul asta.

Cina: Supa de pui


NOROC SI POFTA BUNA!

3 comentarii:

  1. Uau Carmen, suna prea bine ca sa fie adevarat...Dar oare asta e si dieta de slabit pentru inceput sau asta e dieta de intretinere? Iti imaginezi ca dupa branza cu salata timp de 12 saptamani sau ma rog, diversiuni pe aceeasi tema, dieta cu care am slabit destul de greu, meniul tau arata ca un dezmat pt mine...Sper sa-mi intelegi teama, efectiv arata prea prea bine!!! VALI

    RăspundețiȘtergere
  2. Vali, cu riscul de a fi enervanta ma repet: NU ESTE O DIETA! Daca vrei sa te infometezi si sa plangi de dureri de stomac si pofte sunt chestii de genu numarat calorii, apa cu lamaie si prafuri cu gust de guma Tipitip :) Ca sa poti ajunge la greutatea ta normala si sa ai o viata plina de armonie trebuie sa fii un om fericit si satul. Da intr-adevar poti sa tii mai strict de atat dar nu recomand pentru ca ai sa te plictisesti foarte repede, ai sa te apuci de mancat toate prostiile si... drept urmare ai sa pui la loc toate kg. Ai incredere in mine, acorda-i cateva saptamani macar si ai sa vezi ca o sa dea rezultate. In plus o sa mananci si bine. Regula de baza: manaci incet pana te saturi - nu ai sa poti niciodata mai mult de o portie, bei un pahar sanatos de apa sau ceai de care vrea muschiul tau si... asta e toata smecheria.

    RăspundețiȘtergere
  3. HAHAHA, cred ca imi iau si o scatoalca dupa ceafa de la tine cand ne gasim, asa ca sa-mi bag mintile in cap. Adevarul e ca sunt cam nefericita in ultima vreme..Ghici ce mananc saptamana asta?!!! trei zile branza proaspata si fructe, patru zile branza proasptata si legume crude binenteles..Am stomacul praf, dar mai am doua saptamani si termin programul de 12... Ti-am zis, sunt incapatanata, vreau sa termin cu treaba asta apoi fac o saptamana cu gratare si salata asa ca sa se obisnuiasca organismul dupa care trec frumos pe recomandarile tale.Multumesc pentru rabdare.Abia astept poze din noua ta bucatarie, si retete binenteles, le adun aici la catastif sa am de unde sa ma ghidez cand m-oi pune si eu pe mancat ca oamenii..God i can t wait..PUP U

    PS ca de obicei nu am incotro si tre sa ma bag ca anonim, tare stupid mi se pare ca nu ma accepta astia cu adresa de yahoo iar pe gmail nu am apucat sa-mi fac cont
    Vali

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...