sâmbătă, 26 martie 2011

Spuma de ciocolata cu fructe de padure


Si pentru ca nimic nu este complet fara desert o sa fac un pustiu de bine si o sa scriu reteta mea favorita pe care o savurez din cand in cand in weekenduri. Nu este ceva care sa arunci in tine in fiecare zi asa ca daca te loveste pofta de ceva bun dupa ce ai fost constiincioasa ceva timp cu toate alimentele LCHF atunci poti sa faci in felul urmator:

Scoti la iveala,
3 oua,
smantana de batut frisca
1,5 linguri cacao
indulcitor natural - stevie sau zaharina, nu aspartam

fructe de padure proaspete sau inghetate.

Bati smantana pana se face frisca intr-un castron. In alt castron amesteci galbenusurile cu cacao si indulcitor si il pui deasupra unei bai de aburi amestecand continuu pana sa ingroasa un pic apoi pui castronul cu aceasta compozitie la rece.

Bati albusurile pana se face o spuma foarte tare, amesteci cu frisca si cu "ciocolata" din frigider cu o spatula incet sa nu se taie apoi pui in pahare de vin sau sampanie, garnezi cu fructe de padure si bagi la frigider cel putin o ora. Eu mai trisez uneori si bag rapid la congelator dar nu e de recomandat.

Poza e imprumutata de pe net deoarece nu am facut niciodata poze la desertul asta dar revin cu ceva original cat de curand,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...