I´ve been bad! Seceta de retete din ultimul timp este datorata unei escapade mai mult decat fantastica in paradisul culinar francez. Normal ca acolo am pacatuit cu niste eclere, baguette si macaroons ca doar nu as fi stat sa ma uit si adevarul e ca parca mancarea de genul asta are gust si mai bun daca nu o manaci tot timpul ci o pastrezi pentru ocazii dinastea un pic mai speciale.
Oricum, suntem acasa de ceva timp si m-am hotarat sa postez cateva retete a caror poze tot le tin prizoniere in camera si telefon.
Pastele "amagite" sunt din bostanel pe care l-am taiat fasii subtirele cu o treaba dinaia de curatat cartofii care se gaseste la Ikea.
Cumparati vreo doi bostanei si ii faceti harairi pana arata in felul urmator:
E o treaba cam meticuloasa si plictisitoare, de asta e bine sa o faceti de la inceput.
Am cumparat si niste carne tocata si 2 ardei grasi de toate culorile, o ceapa, o vanata, niste ciuperci, un borcan cu suc de rosii, usturoi dupa gust, busuioc, sare piper, 2-3 linguri ulei de masline/rapita.
Se prajeste inai carnea in ulei pana se faramiteza apoi se adaoga toate legumele taiate marunt si mai spre sfarsit mirodeniile si sucul de rosii.
Fasiile de bostanei se pun in apa clocotida cu sare un minu si apoi se scurg printr-o sita. Rezultatul arata ca in prima poza si este mult mai delicios decat varianta bolognesa cu paste.
iami,ce bine arata si sunt sigura ca este si foarte bun
RăspundețiȘtergere