Cand spun "supa de somon" nu va ganditi la varianta aia apoasa si yac de supa de peste de la care ti se intoace stomacul pe dos. Din traba asta ai manca 7 zile si 7 nopti la rand daca s-ar putea. Lucrul de capatai este somonul proaspat, nu sticati reteta cu somon inghetat pentru ca o sa prinda un gust ciudat de "statut".
De prin piata/supermarketuri/etc. cumparati urmatoarele:
200 g somon proaspat, dezosat si fara piele
cativa creveti proaspeti sau carne de rac (astia se pot si conservati)
4 ardei grasi rosii de marime mijlocie
200 grame ciuperci
5 cepi esalota - se vad acolo prin spatle ciupercilor
2 cepi verzi subtirele
1 bostanel
50 grame unt
1 lime
4-5 rosii mai coapte
1 legatura de marar
5 dl smantana subtire de gatit
oregano dupa gust
1 lingurita sofran (se poate inlatura daca nu va place dar da un gust foarte bun)
1 lingurita curry
sare, piper
Bulion de homar dupa gust sau daca nu gasiti puteti folosi si o cutiuta de suc de rosii concentrat. Nu iese la fel de bun dar merge.
Mai intai spalati pestele si il taiati cubulete apoi amestecati cu mararul si ceapa tocate marunt marunt. (pastrati cateva fire de marar pentru decor). Peste asta stoarceti limeul, un praf de sare si bagati la frigider.
Curatati ciupercile si le taiati felii, la fel si bostanelul in "semiluna". Le prajiti intr-un pic de unt cu un praf de sare si inlaturati de pe foc.
Cat se odihneste amestecatura asta taiati ceapa si usturoiul si prajiti-le in unt apoi adaogati ardeii si rosiile taiate cubulete, le prajiti in unt 5 minute pana se fac moi si adaogati mirodeniile mai spre sfarsit apoi stingeti cu 2-3 dl apa si eventual bulionul de homar sau sucul de rosii. Läsati la foc mic 15-20 min apoi inlaturati de pe foc, pasati cu mixerul si adaogati smantana. Puneti din nou la foc mic impreuna cu somonul si mai fierbeti inca 20 min. Mai pe la sfariti se pun si ciupercile cu bostaneii si e GATA!
Ar trebui sa arate cam asa si sa scoateti cate un geamat de placere dupa fiecare sorbire.
cand pui si supa de conopida???
RăspundețiȘtergereanonima..
hahahaha, Vali, I will... am o reteta traznet dar sa vaz cand e timp sa o fac, promit ca I will consider it!
RăspundețiȘtergere