sâmbătă, 2 aprilie 2011

Snitele porcesti si dezmat de ciocolata



Cum scriam mai jos imi era pofta de snitele si avand chiar si musafiri la masa m-am gandit sa-i trantesc si o prajitura cu ciocolata ca sa stea soacra in coada. No offense ca mi-a adus si un cadou foarte pretty.

Oricum, pentru snitele am cumparat niste muschi proaspat si roziu de purcelus avand in vedere ca in ultima saptamana am mancat atata pui de au inceput sa ne creasca pene. Stand la coada printre rosii, usturoaie si niste copii enervati ma lovisera asa niste ganduri filozofice si deosebit de "adanci" in privinta manncarii. I LOVE FOOD, nu exista nici un dubiu. Mananc de cel putin 3 ori pe zi si mananc bine, ceea ce nu pot sa inteleg este conceptul de "junk-food" si de ce unii oameni baga atea porcarii in ei. Ne cumparam parfumuri scumpe, haine scumpe, creme de fata cu mari pretentii dar... chestia cea mai esentiala estea ceea ce bagi in gura pentru cade fapt ESTI CEEA CE MANANCI. De ce nu ne interesam mai indeaproape de ceea ce este in mancarea pe care o punem pe masa si apoi in corpurile noastre pretioase? Toate gandurile acestea au fost inspirate de o doamna din fata mea care impingea un cos de cumparaturi considerabil plin de toate cele: paine, prajituri colorate, pizza-ingetata-cu-multe-E-uri, chipsuri, cola si printe multe altele o bucata amarata de de branza Gouda (probabil singura chestie sanatoasa). Stateam in magazin cu muschiul in mana si ma minunam...

Anyway, nu asta era scopul cu blogul. Sa va povestesc ce am facut de mancare, asa super-healthy si Low-Carb. Normal ca mai pacatuiesc si eu din cand in cand dar incerc sa mananc alimente de calitate buna in cazul respectiv.

Snitele le-am facut pané in felul urmator: Am batut 3 oua intr-un castron iar in alt castron am amestecat:

2 linguri de seminte de in (se poate si cu susan)
200 grame de parmezan
sar & piper dupa gust

Le-am facut o baie de ou si apoi le-am tavalit in amestecatura de mai sus si prajit in ulei de masline. La toata treaba asta am facut si un sos de gorgonzola:

200 grame branza gorgonzola
smantana de gatit
sar & piper
o picatra de sos soia

Se pune smantana la foc mijlociu apoi se onoreaza cu gorgonzola sfaramata, sarea, piperul si soya.
Se lasa la foc mic cateva minute pana cand se topeste branza apoi se da deoparte.

Garnitura am facut din legume la cuptor. Am cumparat;
1 vanata
1 legatura de sparanghel
3 ardei colorati
1 ceapa rosie
si... un cotor de bostanel ratacit prin frigider.

Toate legumele astea le-am taiat cum a dat Domnul, le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie cerata apoi am presarat niste oregano, sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline... le-am ametit un pic cu mainile ca sa se imprastie condimentele si apoi le-am bagat la cuptor. 200 de grade, 20-25 de minute si apoi GATA! Am facut si o salata de spanac cu rosii gustoasa dar nu prea aratoasa si demna de a-i face poza.



Si asa arata desertul to die for, va onorez cu reteta mai tarziu.

2 comentarii:

  1. retetaaaaaa, bubu meu m-ar da la amanet pentru un desert bestial cu cioco...

    tot eu

    ps: dupa cum vezi azi sunt stresul tau. din pacate e al doilea weekend in care nu reusim sa mergem la galati datorita "fenomenelor meteorologice deosebite" ca sa-i citez pe idotii care au inchis toate drumurile ce duc spre galati...Deci ninge, plua, vscoleste nici nu mai stiu ce se intampla. cert e ca odata ramasi acasa mai trebuie sa si mancam. de o ora stau si ma benoclez pe blogul tau cu retete pt ca tre sa ies in oras sa cumpar ingredientele si prin urmare aici se naste lista!Nu mi-a scapat nimic din tot ce ai postat, iti garantez. Pup

    Vali

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar aseara am facut-o dar am uitat sa-i fac poze si nu am avut chef sa postez de ceva timp, mancare in schimb fac la greu. am cateva poze pe camera cu altele si o sa incerc sa le pun astazi

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...