duminică, 3 aprilie 2011
Supa de pui cu resturi de legume si aroma de ghimbir
Normal ca trebuia sa mancam si astazi si scotocind prin frigider am dat de niste legume ratacite de ieri iar in congelator era niste piept de pui inghetat care astepta vremuri mai bune. Si uite-asa a iesit o supa de pui perfecta pentru o zi lenesa de duminica.
Dar si normal ca am sa va spun mai pe indelete care si cum. Pentru supa de mai sus aveti nevoie de:
2 piepti mari de pui
1 legatura de sparanghel
200 g ciuperci
1 ardei gras galben
1 ceapa galbena
1 radacina mica de ghimbir
cateva fire de basilica
2 cubulete knorr de pui/gaina
5 dl smantana de gatit
2 catei de usturoi
sare & piper
3-4 linguri ulei de masline
3 dl apa
Taie coditele si capetele sparanghelului si arunca-le apoi taie-l in bucati de 1 cm si fierbe cu sare. Scurge apa printr-o sita si lasa-l deoparte.
Taie si puiul in fasii subtiri si prajeste intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a prajit pune intr-o farfurie deoparte. Repeta procedura cu ciupercile taiate felii si scoate-le deoparte pe niste servetele.
Prajeste ceapa taiata si cu usturoiul zdrobit in ulei de masline (o lingura) apoi adaoga ardeiul taiat cubulete si prajeste amestecand continuu pana cand legumele sunt moi. Taie frunze de basilica direct in prajeala si rade ghimbirul pe razatoare amesteca pana cand si acestea sunt moi. Adaoga knorrul, sare, piper, apa si lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute.
Da la o parte de pe foc si paseaza cu mixerul. Adaoga treptat smantana apoi pune inapoi öla foc mic. Pune puiul, ciupercile si sparangelul si lasa sa dea intr-un clocot. Pune in castroane, decoreaza cu basilica si mananca cu constiinta impacata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu