Deoarece e foarte tarziu si mai am de baut ceaiul, pregatit hainele de servici, hainele de antrenament si apoi trec la nani... mda... deci incerc sa o tin foarte scurt. Reteta asta e foarte buna si plina de vitamine si grasimi vegetale.
Ingrediente pentru blat
- 3 dl faina de migdale (se gaseste in comert, foarte folosita la mancarurile indiene sau se pot cumpara migdale si macina la mixer)
- 1/2 dl seminte de susan fara coaja
- 1 lingurita de sare
- 50 g unt de prajituri
- 1 ou
Se amestesteca faina de migdale si semintele de susan la mixer cateva secunde apoi se pun restul ingredientelor si se framanta pana se obtine o bila de "aluat". Se ia o foaie hartie cerata si se intinde apoi se pune bila de aluat pe ia. Se acopera cu alta hartie cerata si apoi se intinde o foaie de cam 0,5 cmintre cele doua hartii. Deoarece aluatul se faramiteaza si se lipeste foarte repede nu se poate intinde prin alta metoda. Se introduce treaba asta in frigider cel putin 30 min ca sa se poate lucra mai usor cu ea.
Ingrediente pentru umplutura
- vreo 8-10 rosii uscate si marinate
- un buchetel de brocolli
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- 10-15 masline fara samburi
- cateva frunze de busuioc
- 200-300 grame branza feta
- 2-3 catei de usturoi zdrobit
- parmezan cat cuprinde
- 4 oua batute cu smantana subire de frisca, un praf de sare si piper
Se taie toate ingrdientele in cubulete de marime medie. Brocolli se desface in buchetele mici. Ouale se bat separat cu smantana de frisca, sarea, piperul.
Se incalzeste cuptorul la circa 200 grame. Folositi o forma de cuptor cu margina detasabila sau o forma de tarta. Se soate "blatul" din frigider si se da la o parte hartia apoi se intinde sau mai bine spus se "spaclueste" pe peretii formei pana devine omogen. Se ia o furculita si se fac cateva gauri pe fundul formei in aluat si apoi se introduce in cuptor circa 7-10 min pana coaja se face aurie.
Se scoate blstul/coaja de la cuptor si se trantestc toate legumele cu branza feta, usturoiul zdrobit si apoi se toarna amestecatura de ou pe deasupra. La sfarsit se presara pamezanul si se introduce la cuptor 40-50 min sau pana cand oul s-a intarit.
Savureaza cu o salata (in cazul meu de spanac si rosii:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu