Green is THA SHIT! Am fost la cumparaturi si m-am intors cu aceste bunataturi care pe deasupra mai incanta si privirea. Din pacate ardeiul galben pare plin de steroizi si alte treburi care il fac gras si aratos pentru ochiul consumatoruli de rand ca mine. Incerc sa cumpar cat mai mult eclogic dar din pacate nu este intotdeauna posibil. Cu alta ocazie o sa va povestec experimentul cu marul Arnold.
Anyway, sa va povestesc ce am gatit astazi si am savurat in compania unui pahar de vin de pe meleagurile mamei-patrii. Cel puti de vin sunt sigura ca e 100 % natural fara zahar, E-uri si alte treburi dubioase.
Down to business: Muschi de porc la cuptor cu salata romana.
Pentru muschiul de porc la cuptor avem nevoie de:
- Un filé de porc de vreo 600 g
- 7-8 fasii subtiri de sunca parma sau altfel de sunca uscata la rece
- 1 ardei chilli rosu (daca aveti si unul verde e si mai bine, eu am uitat sa cumpar)
- 2-3 catei mari de usturoi
- ierburi proaspete de care aveti pe acasa (eu am salvat de la moarte niste oregano, busuioc si menta - ciudata combinatie dar chiar gustoasa)
- sare, piper cat se cuvine
- unt si ulei de masline pt prajit
Intindeti fasiile de suncauna langa alta pe un fund de taiat legume, tocati marunt toate ierburile si le presarati peste fasiile de sunca, apoi ardeiul chilli taiat marunt si usturoil presat apoi sare si piper la urma dupa gust.
Puneti muschiuletul peste treburile astea si il infasurati in sunca cu mirodenii. Se parjoleste intr-o tigaie de teflon in unt sau ulei de masline 2-3 min pe fiecare parte apoi se transporta intr-o forma termorezistenta si se pune la cuptor pe la vreo 180 de grade cam 40 min.
In timpul asta se face salata din:
- 1 salata romana (sau orice fel de salata care e fresh and crispy)
- cativa pumni de ruccola
- 1 ardei galben copt (eu l-am pus crud ca nu am avut rabdare)
- o mana de masline
- 12-13 frunze de busuioc taiate marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- cateva linguri de ulei de masline
- zema de la jumatate de lamaie
- sare dupa gust
Se taie salata fasii subtiri, ruccola se alege de codite si apoi se amesteca cu toate celelalte ingrediente. La sfarsit se pune uleiul si zeama de lamaie apoi se mai amesteca cateva secunde. Apoi tot ce mai ramane de facut este sa se consume alaturi de muschiul de porc si cu gemete de placere de rigoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu