Hello guys,
Sorry ca v-am dezamagit cu absenta postarilor pe blog dar s-au cam intamplat multe chestii prin viata mea si am cam uitat de el. Asta nu inseamna ca am incetat sa mananc sanatos, cu mici exceptii pentru ca nu sunt extremista la capitolul mancarii. Merg in general pe principiul ca daca mananc macar in propotie de 80 % sanatos atunci nu am de ce sa-mi fac prea mari probleme. Drept dovada la ultimul control de rutina mi-au auzit urechile ca am sanatatea unei fetiscane de 16 ani. Suna chiar super bine in urechile mele :P Gata cu laudatul daca vreti sa aflati ce se mai gateste prin bucataria familiei D.
Am cules niste copanele de pui direct din punga si le-am pus la dezghetat. Am amestecat intr-un castronel:
- 3 catei de usturoi pisat
- 2 linguri de boia de ardei rosu
- piper negru dupa gust
- o lingura de chilli pisat
- sare dupa gust (preferabil de mare pentru ca e mai sanatoasa)
- 8-10 linguri de ulei de masline.
Se pun copanelele intr-o tava de teflon si se maseaza cu amestecatura de mai sus pe toate partile.
Se baga la cuptor la 170 grade cam o ora. Dupa 30 de minute se pot intoarce pe partea cealalta pentru a nu se usca apoi cam ultimele 10 minute se poate da focul un pic mai tare sa se rumeneasca. Daca aveti cuptor cu functia de rumenire e mai mult decat perfect.
Cat se face puiul in cuptor pregatim salata de ciuperci. Pentru aceasta minunatie aveti nevoie de:
- 500 g ciuperci de care gasiti prin piata mai proaspete
- 2 cepe marisoare shalotta
- 3 liguri de otet de orez (se poate folosi si de mere)
- 9 linguri de ulei de masline
- 1 cubulet de unt (1 lingura)
- o mana de alune hazel (hazelnuts)
- cateva fire de cimbru proaspat
- o legatura de spanac verde sau frunze de salata verde
- sare si piper dupa gust.
Taie ceapa marunt si amesteca intr-un castronel doua linguri de cepa otetul, uleiul de masline si un praf de sare. Intr-o tigaie pune untul la topit si prajeste ciupercile taiate in felii de cate 1 cm vreo 8-10 min cu putina sare. Adaoga apoi restul de ceapa si prajeste pana cand aceasta prinde o culoare usor aurie. Intr-un castronul preferat de salata se pun frunzele de spanac clatite bine (sau salata) apoi se toarna amestecul de ciuperci, peste ele alunele si dressingul de ceapa cu otet si la sfarsit cimbrul taiat marunt. Amesteca si minuneaza-te de explozia de arome in compania copanelelor de pui.
Daca ai pe cineva in casa cu "alergie" la legume poti sa fierbi niste cartofi separat si sa-i scoti pe o farfurie. In timp ce sunt fierbinti pui 2-3 lingurite de unt si ceva patrunjel taiat marunt + sare & piper si ii strivesti cu o furculita. Daca ai prin frigider si o lingura de smantana cu care sa-ti impodobesti capodopera vei obtine ceva super bun pentru your "carb-lover".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu