In conformitate cu regulile Low Carb de rigoare daca vrei sa fii constiincios in evitarea carbohidratilor ar trebui sa eviti radacinoasele. Morcovii insa eu ii consider o exceptie sau mai bine spus carbohidrati "de calitate" la fel ca si fructele consumate in cantitate moderata. 100 g de morcov fiert contin cam 5,61g carbohidrati deci nimica toata. In plus, aceasta radacinoasa fantastica este o sursa excelenta de beta caroten care prelucrat de ficat se transforma in vitamina A. Si nu mai vorbim de antioxidanti, magneziu, fier, potasiu, etc. etc. Cu alte cuvinte carrot is good for you si o supa de morcov nu poate decat sa intareasca sistemul imunitar in timpurile astea mohorate si pline de tot felul de raceli si gripe. E super usor de facut si foarte delicioasa.
1 kg morcovi
1 ceapa
3-4 linguri de unt
2-3 crengute de rozmarin proaspat (se poate si uscat in lipsa de altceva)
2 cubulete knorr de legume
1 dl (100 g) smantana groasa
sare, piper
(la alegere un pahar de vin alb)
Morcovul se taie in bucati rotunde de cam 1-2 cm grosime. Ceapa taiata marunt se prajeste in unt pana cand se moaie si apoi se adaoga morcovul care se prajeste in unt la foc mijlociu amestecand din cand in cand timp de 10 min. Adaoga apa (si eventual vinul) cat sa acopere morcovii impreuna cu cubuletele knorr, rozmarinul taiat marunt si sare, piper dupa gust. Fierbe pana cand morcovul e moale apoi da vasul deoparte si mixeaza totul int-o crema omogena. Adaoga apoi smantana si amesteca apoi sare si piper daca mai este nevoie. Se poate servi ca atare sau cu o bucata de branza feta in mijloc. Eu prefer ultima varianta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu