duminică, 19 februarie 2012

Varza calita cu merişoare de munte

Duminica din nou cu o saptamana mai relaxata in fata. Nici o calatorie in planuri din ceea ce se poate intrezari acum si asta inseamna mancare la pachet deoarece zona in care lucrez e plina de fast fooduri. Unii colegi cam stramba din nas cand le spun ca nu mananc McDonalds, pizza si china-food decat daca as fi facut foamea o saptamana sau daca vreau sa fiu asa super draguta fata de sotul meu intr-o zi de weekend :)

Anyway, se poate manca foarte bine si la restaurant si am favoritele mele in se servesc chestii proaspete indiferent daca e carne, leguma sau creaturi acvatice iar cuvantul "deep-fried" e pus la colt. La pranz in schimb se cam produc meniuri rapide si cu produse proaste ca sa se pot tine preturile mici. Asta e economia de piata, nu condamn pe nimeni. Oricum sunt chestii de ales si cand nu am fost harnicuta si mi-am facut pachetelul de acasa, trebuie doar cautate si bucatarii pusi la punct cate un pic.

Dar astazi am facut o varza calita extraordinar de buna. Ideea mi-a venit cand am gasit varza murata la supermarket si nu-mi venea sa cred ochilor. Reteta este o combinatie romana-suedeza si cu cateva touch-uri personale.

1 cap de varza murata
500 g carne de vita tocata
1 ceapa galbena
10-15 linguri ulei de maline
1 lingura de bulion
sare, piper, cateva fire de marar tocat si alte condimente dupa preferinta
1 cutiuta de smantana tare (ca pt. servit sarmalele)
Merisoare de munte - aici se gasesc inghetate, insa in caz de nu gasiti cred ca e destul de buna si fara

Taiati varza fasii subtiri si o puneti intr-o tava de cuptor. Prajiti ceapa taiata cubulete in 4-5 linguri de ulei apoi adaogati carnea tocata si o prajiti pana se desface in firmituri. Condimentati cu sare, piper si alte condimente dupa preferinta. Puneti amestecatura peste varza apoi restul de ulei si marar tocat, bulionul si amestecati bine. Bagati la cuptor cam o ora la 200 grade amestecand din cand in cand in cand ca sa nu se arda la suprafata.

Se scoate din cuptor si se serveste cu merisoarele de munte si cateva linguri de smantana. Pentru iubitoriide carbohidrati din famlie se poate turna si o mamaliga traditionala. 

Un comentariu:

  1. me miram eu cum de ai gasit tu varza murata..mare-i gradina ta doamne. ai facut un fel de varza a la cluj dupa cum vad eu..ma duc si eu sa fac o varza calita dar cu muschi..tocmai ce iti scrisesem un meaj detaliat pe tema asta dar vad ca nu a aparut pe blogul tau nu stiu dimn ce motive si mi-e lene sa o iau de la capt. asa ca te pup ca vine barbatu de la scarbici si tre sa il hranesc! pup

    Vali

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...