Si ca sa nu mai lungim vorba sa va dau reteta de piept de pui cordon bleu. A fost un deliciu dar partea mai nasoala s-a concretizat in stergerea argazului de stropi dupa bucatareala. Not pretty! Deci nu faceti ca mine si puneti un capac macar la inceput cand il prajiti. Mai pe la sfarsit luati capacul si dati focul mai tare daca sunteti amatori ca subsemnatul, de crusta delicioasa.
Ingrediente:
4 piepti de pui dezosat
12 feliute subtiri sunca presata
12 feliute subtiri cascaval mai tare (svaiter)
parmezan ras vreo 200 g (eu am cumparat la borcan ca sa scap de teroarea datului la razatoare)
2 oua batute
sare, piper
mustar dijon (optional)
2-3 lingurite branza philadelphia pentru servit
Pentru garnitura - nu e obligatoriu ce scriu eu aici, poti pune ce legume vrei la cuptor. Dar daca in momentul respectiv sunteti lipsiti de inspiratie puteti pune:
broccoli
asparagus
ardei rosu
rosii cherry mititele :)
Le taiati cum va bate capul si le puneti pe o hartie cerata la cuptor cu o lingura de unt si un praf de sare. Dupa 5 minute amestecati ca sa se distribuie untul peste tot si le lasati pana cand ating gradul preferat de "crocanteala". Mie-mi plac mai tari asa ca nu le las mai mult de 15 maxim 20 minute la 175 grade.
Innapoi la snitele:
Despicati pieptul pe mijloc si ungeti cu mustar apoi presarati feliile de sunca si cascaval. Il infasurati api la loc si il prindeti cu niste scobitoro ca sa nu va curga umplutura in tigaie. Inmuiati snitelele in ouale batute si apoi le tavaliti in parmezanul ras. Daca doriti puteti amesteca in parmezan diverse condimente dar nu exagerati. Keep it simple! Prajiti pe ambele parti in cateva linguri de unt pana cand e gata. Puteti sa verificati cu o scobitoare in partea cea mai groasa ca sa fiti siguri ca e prajit pine.
Dupa ce e gata il scoateti pe o farfurie si il serviti pe un pat de ruccola cu legumele si un pic de philadelphia. Eu am presarat si niste seminte de floarea soarelui si o lingurita de seminte de susan. Bun pentru stomac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu