sâmbătă, 26 martie 2011
Pui impachetat in bacon cu salata de bostanel
Si acum sa trecem la trburi mai amuzante si anume retete. Astazi am cumparat niste piept de pui inghetat si mi-am revarsat talentul asupra lui cu tot ce aveam prin frigider. A iesit deosebit de yummy.
Ai nevoie de treburile urmatoare pentru 4 portii:
4 piepti de pui asa mai potriviti
1 pachet cu fasii de bacon
1 pachet de branza feta
parmezan ras
In privinta salatei de bostanel care a iesit o minunatie cumperi sau aduni de prin camara si frigider chestiile astea:
2 bostanei verzi asa mai tinerei
1 lingura de maioneza
1 praz
2 dl smantana
5-6 castraveti in otet
2-3 fire de marar
sare, piper.
1 lingurita unt
Pieptului de pui ii faci o crestatura in mijloc si umplii cu branza feta apoi il infasori in 2-3 fasii de bacon. Repeti procedura cu celelalte 3. Daca nu sta infasurat baconul ii trantesti o scobitoare la un capat pe care o poti scoate dupa ce e gata. Pui pieptul intr-o tava termorezistenta, presari pamezanul pe deasupra si vreo doua fire de ulei de masline daca ai la indemana... daca nu atunci merge si fara. Bagi la cuptor la 225 de grade si lasi vreo 30-40 min pana e gata.
In timpul asta ca sa nu stai degeba curati bostaneii de coaja si ii tai in cuburi mai maricele. Prajesti 4-5 minute in lingura de unt si presari mai pe la sfarsit sare si piper. Rastorni intr-un castron si amesteci cu castravetii taiati rondele si prazul in fasii si apoi cu smantana si lingura de maioneza. Mai degusta cu sare si piper daca este necesar.
Si cam asta e toata treaba. De sos nu e nevoie pentru ca salata este foarte cremoasa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Azi ne-am delectat cu bunatatea asta de mancare. delicios...la salata am mai pus si un catel de usturoi...ne-am lins pe degete!
RăspundețiȘtergereRalu
ma bucur, go crazy cand e vorba de retete, nu e litera de lege! daca mancati si carbohidrati puteti pune si dintr-aia :P
RăspundețiȘtergere