duminică, 8 mai 2011

Chinezarii porcesti cu sos teriyaki

Duminica pe inserate cu o lene de neimaginat dupa un weekend plin-ochi numai chef de facut mancare nu aveam. Dar... toate ca toate, am fost la vechiul apartament si am golit frigiderul/congelatorul si am dat peste niste muschi filé de porc care astepta cumintel sa fie dat hrana hoardelor infometate.

Am cumparat un sos teriyaki - ca sa-l fac from scratch n prea am avut silinta si am adunat ultemele legume de prin frigider. M-am cam plictisit de ardei si bostanel in ultimul timp dar astea sunt cele mai rapide. Promit ca am sa fiu fata buna si am sa scriu si niste retete cu alte feluri de legume asa mai "exotice" ca doar na...

Am avut un ardei rosu, unul galben, un bostanel, un morcov si o ceapa. Am went crazy cu cutitul prin ei si apoi le-am pus intr-un castronel.

Fileurile de porc le-am taiat fasiute si le-am prajit la foc mare intr-o lingura de ulei de rapita. Da-i cu sarea si piperu` si apoi arunca si legumele in tigaie. Eu le-am amestecat cateva minute la foc mare pana s-au muiat un pic si apoi am turnat 5-6 linguri de sos si un catel de usturoi feliat. Le-am mai tinut doua trei minute pe foc si apoi le-am dat la o parte. Sper sa fi iesit bune :D

In caz de "consoarta" face mofturi in privinta cantitatii insuportabile de legume... il puneti sa-si fiarba niste orez sau nudles care merge perfect cu chestiunea de mai sus.

Happy ending!







Un comentariu:

  1. Nu mai postezi nimic? tu chiar nu ai mai mancat nimic bun in lunile astea????vali sunt binenteles, ma bag si eu in seama de pe anonim. Vezi ca am dat link-ul blogului tau si nasei mele care zice ea ca e grasa, dar nu e, vrea sa mai slabeasca un pic oricum si ideea e ca sigur retetele tale or sa o ajute! pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...